Доступність посилання

ТОП новини

Контрнаступ ЗСУ: що на кону


Глава Пентагону Ллойд Остін заявив під час слухань у комітеті США з питань збройних сил, що Україна має «дуже добрі шанси» на успішний контрнаступ навесні 2023 року. Він зазначив, що ЗСУ вже мають «значну перевагу» перед армією Росії завдяки зброї Заходу, а також звернув увагу на величезні втрати агресора, зокрема, в районі Бахмуту.

Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

Остін звернув увагу на те, що Кремль через це змушений купувати снаряди та обмундирування в Ірані та Північній Кореї, а також розконсервувати допотопні танки Т-54 та Т-55.

«Я думаю, що ми побачимо активізацію бойових дій навесні, оскільки умови для маневрування покращаться, а також на основі того, що ми вже зробили та продовжуємо робити. Я думаю, що Україна матиме дуже гарні шанси на успіх», – сказав глава Міноборони США.

Підписуйтесь на Телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

В Україну почала надходити важка техніка від західних партнерів – британські танки Challenger-2 та Leopard. До того ж Німеччина поставила більше танків, ніж обіцяла. Також ЗСУ вже отримали десятки броньованих машин західного виробництва – Stryker, Marder, Cougar та інших.

Міністр оборони України Резніков в інтерв'ю естонському телеканалу ERR заявив, що ЗСУ підуть на армію Росії протягом квітня-травня - коли покращиться погода, і одразу на декількох напрямках.

Головні питання випуску:

Наскільки добре Захід підготував ЗСУ до контрнаступу – а армія Росії готова його відбити?

Чи може Росія нав'язати Україні ще один свій наступ навесні, щоб «збити» ефективність українців?

І чи залежить від успіху ЗСУ навесні подальша підтримка України країнами Заходу?

XS
SM
MD
LG