Доступність посилання

ТОП новини

Близько 9 мільйонів людей в Україні відключені від електропостачання – Зеленський


Кількість і тривалість відключень поступово зменшується, констатував президент
Кількість і тривалість відключень поступово зменшується, констатував президент

Дефіцит в українській енергосистемі зберігається, хоча відключення стають коротшими – про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 26 грудня.

Він подякував працівникам енергетичних підприємств, які змогли забезпечити більш стале електропостачання у святкові вихідні 24 і 25 грудня.

«Звичайно, дефіцити зберігаються. Відключення тривають. Станом на цей вечір у різних регіонах України близько 9 мільйонів людей відключені. Але кількість і тривалість відключень усе ж поступово зменшується. Дякую кожному й кожній, хто забезпечив цей результат», – заявив голова держави.

Читайте також: Усі райони Києва періодично – зі світлом, але екстрені вимкнення тривають – Yasno

Він додав, що в понеділок провів нараду з урядовцями щодо ситуації в енергетиці та інфраструктурі:

«Готуємося до наступного року – і не лише до зимових місяців. Є загрози, які маємо усунути. Є кроки, які мають бути зроблені. І держава їх обов’язково зробить».

Росія з жовтня регулярно завдає масованих ракетних ударів по енергетичних обʼєктах в Україні, після одного з таких ударів 23 листопада значна частина країни на деякий час залишилася без енергопостачання. Досі в більшості областей тривають планові відключення електрики.

XS
SM
MD
LG