Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони Росії стверджують, що підрозділ «Ахмат» перейшов у наступ на Марʼїнку


Один із очільників чеченського батальйону «Ахмат» Шаріп Делімханов
Один із очільників чеченського батальйону «Ахмат» Шаріп Делімханов

Група спецпризначення «Ахмат» розпочала наступ на Марʼїнському напрямку на сході України, повідомило 2 червня міністерство оборони Росії.

Раніше цього тижня глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що чеченський підрозділ готується до наступу на тлі посилення атак на прикордонну з Україною Бєлгородську область.

«Чеченські підрозділи отримали новий наказ про передислокацію сил. Території (контрольовані угрупованням) «ДНР» стають зоною відповідальності. Згідно з наказом, бійці чеченських підрозділів повинні почати активні бойові дії і звільнити ряд населених пунктів», – ідеться в повідомленні Кадирова в телеграм-каналі.

Зруйноване в результаті бойових дій місто Мар’їнка перебувало на лінії фронту з початку вторгнення, і бої серед руїн тривали майже щодня. Українські військові заявляли, що чеченські підрозділи перебувають у різних точках на лінії фронту в Донецькій області.

Підтвердження про нову концентрацію чеченських підрозділів поблизу Марʼїнки у Києві не підтверджували.

Кадирову підпорядковані значні воєнізовані формування, які формально є частиною російських силових структур, але мають особисту лояльність до нього. Під час візиту до Кремля в березні чеченський лідер сказав Путіну, що його сили в Україні допоможуть Росії «боротися до переможного кінця».

XS
SM
MD
LG