Доступність посилання

ТОП новини

В Україні прокоментували атаку безпілотників на Крим і Москву


«Говорити про російський спокій у глибинці вже не доводиться. Вони отримали те, що хотіли», – сказав Юрій Ігнат в ефірі телемарафону
«Говорити про російський спокій у глибинці вже не доводиться. Вони отримали те, що хотіли», – сказав Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат прокоментував атаки безпілотників на Москву й окупований Крим.

«У Росії завжди щось літає, і в Москві, зокрема. Є ті, кого війна «не торкається» – вона вже торкається. Вже є певні настрої у Росії – щось прилітає, і голосно. Як би російська влада не хотіла заплющити на це очі і сказати, що вони все збили, – і в Криму все збили, і там все збили, – але щось прилітає. Тому говорити про російський спокій у глибинці вже не доводиться. Вони отримали те, що хотіли», – наголосив він в ефірі українського національного телемарафону.

Ігнат додав, що безпілотники, навіть тихохідні – складна ціль для протиповітряної оборони.

Читайте також: Маркарова про реакцію США на атаку дронів в Москві: «статут ООН дає нам право на самозахист»

Вранці 30 липня Міноборони Росії заявило про чергову атаку безпілотників на Москву та окупований Крим. Стверджується, що над півостровом 16 БПЛА нібито збили сили ППО, ще дев’ять – придушені засобами РЕБ.

У російській столиці, за повідомленням, один дрон був знищений у повітрі засобами ППО над територією Одинцовського району Московської області. Ще два безпілотники були пригнічені засобами радіоелектронної боротьби і, втративши управління, впали на території комплексу нежитлових будівель «Москва-Сіті», заявили в Міноборони Росії.

Мер російської столиці Сергій Собянін заявив, що «незначно пошкоджені» фасади на двох офісних вежах, жертв і постраждалих немає».

Російське державне агентство ТАСС повідомило, що через атаку безпілотників закривали на вильоти і прибуття аеропорт «Внуково».

Як повідомила російська служба Радіо Свобода, в будівлях «Москва-Сіті» розташовані, крім інших, підрозділи Мінекономіки Росії, Мінпромторгу РФ, Мінцифри, Ростуризму, Росстандарту і Росмайна. За словами очевидців, після атаки дронів вулицею розлетілися службові документи, що належать, ймовірно, Міністерству цифрового розвитку Росії.

Раніше цього тижня в Росії двічі заявляли про атаку безпілотників на Москву і Московську область: 24 і 28 липня.

Коментуючи одне з цих повідомлень, прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що США «загалом» не підтримують атаки на міжнародно визнану територію Росії. Водночас вона зазначила, що війну почала Росія, і вона ж може завершити її «в будь-який момент виводом військ із України».

XS
SM
MD
LG