Доступність посилання

ТОП новини

Байден номінує на посаду міністра юстиції кандидата Обами до Верховного суду в 2016-му


У 2016-му президент США Барак Обама висував Мерріка Ґарланда на посаду судді Верховного суду, однак Республіканська партія заблокувала номінацію
У 2016-му президент США Барак Обама висував Мерріка Ґарланда на посаду судді Верховного суду, однак Республіканська партія заблокувала номінацію

Обраний президент Сполучених Штатів Джо Байден 7 січня підтвердив, що номінуватиме на посаду міністра юстиції Мерріка Ґарланда.

Ґарланд є суддею федерального апеляційного суду у Вашингтоні. У 2016-му президент США Барак Обама висував його на посаду судді Верховного суду. Однак Республіканська партія заблокувала номінацію через те, що каденція Обами добігала кінця.

Завдяки цьому Трамп у 2018 році зміг номінувати на вакантну посаду консерватора Бретта Кавано, якого звинувачували в сексуальних домаганнях.

Читайте також: Лідери ЄС і прем’єр Великої Британії висловили підтримку США і Байдену після штурму Капітолію

68-річний Ґарланд не асоціює себе з жодною партією. Він тривалий час працював адвокатом, потім – федеральним прокурором.

У 1993 році він став заступником помічника міністра в Міністерстві юстиції. Серед справ, якими він займався на цій посаді, – теракти в Оклахома-Сіті та під час Олімпійських ігор у Атланті.

1997 року президент Білл Клінтон призначив Ґарланда суддею федерального апеляційного суду у столиці США. При цьому призначенні він отримав підтримку і в Демократичної, і в Республіканської партії. Ґарланд очолив суд у 2013 році.

7 січня Конгрес Сполучених Штатів затвердив результати виборів, згідно з якими представник Демократичної партії Джо Байден офіційно переміг на виборах президента США. Його інавгурація відбудеться 20 січня.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG