Доступність посилання

ТОП новини

«Тривають запеклі бойові дії на ближній дистанції» – розвідка Британії про Бахмут


Українські військовослужбовці ведуть вогонь із зенітної установки С60 по російських позиціях під Бахмутом. 20 березня 2023 року
Українські військовослужбовці ведуть вогонь із зенітної установки С60 по російських позиціях під Бахмутом. 20 березня 2023 року

У західних районах Бахмута в Донецькій області тривають запеклі бойові дії на ближній дистанції, заявила 26 квітня британська розвідка, аналізуючи події довкола міста, важкі бої за яке між українськими військовими і російськими силами тривають кілька місяців.

«Ключовою подією за останній тиждень стали бої на околицях міста, особливо біля села Хромове в той час, як Україна прагне зберегти контроль над своїм маршрутом постачання 0506. Інші варіанти поповнення запасів, ймовірно, ускладнені через багно на ґрунтових шляхах», – йдеться в повідомленні, яке в твіттері цитує Міністерство оборони Великої Британії.

У розвідці зауважили, що в той час, як місто зазнає ударів вже понад 11 місяців, українська оборона Бахмута «тепер інтегрована як один з елементів набагато глибшої оборонної зони, яка включає місто Часів Яр на заході».

Про те, що ситуація в Бахмуті залишається напруженою, 23 квітня повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. Українські військові, за його словами, не лише обороняють місто, але й здійснюють контрнаступальні дії.

5 квітня президент України Володимир Зеленський під час візиту до Польщі заявив, що ситуація в Бахмуті на Донеччині залишається найскладнішою на фронті, але українські сили перебувають у місті, а загарбники його не контролюють.

Водночас, за словами Зеленського, «якщо буде момент іще гарячіших подій і небезпека, що ми можемо втратити особовий склад через оточення, обов’язково будуть відповідні правильні рішення генерала на місці».

XS
SM
MD
LG