Доступність посилання

ТОП новини

Британська розвідка: ЗСУ досягли «тактичного успіху» в Бахмуті


Місто Бахмут на Донеччині – місце найзапекліших боїв Сил оборони України з армією РФ, 26 квітня 2023 року
Місто Бахмут на Донеччині – місце найзапекліших боїв Сил оборони України з армією РФ, 26 квітня 2023 року

Збройні сили України відтіснили армію РФ на південь та північний захід від Бахмута на Донеччині, що дозволило відновити лінію постачання, йдеться в повідомленні Міністерства оборони Великої Британії.

За даними британських розвідників, війська групи «Вагнер» продовжують «поступово просуватися у центрі Бахмута», але за останні чотири дні «українські сили досягли тактичного успіху, стабілізувавши фланги».

Також у Міністерстві оборони Британії наголосили, що крім просування на південь від Бахмуту, ЗСУ вдалось відтіснити лінію фронту російської армії на північний захід від міста – «це, певно, дозволило українським силам відновити безпечніше використання ключової дороги постачання 0506».

«Україна стримує російський наступ на лінії каналу Сіверський Донець – Донбас, перетворивши водну колію на перешкоду у складі глибокої оборонної смуги навколо міста Часів Яр», – зазначають у Міноборони Британії.

Росія активно штурмує Бахмут і населені пункти на підступах до нього з липня 2022 року. Командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський 10 травня заявив, що на Бахмутському напрямку на окремих ділянках російські сили відступили на дистанцію до двох кілометрів.

Президент України Володимир Зеленський заявив 12 травня, що військовим вдалося зупинити російські сили, а на деяких напрямках «навіть відкинути їх назад».

Міністерство оборони РФ 12 травня визнало відхід своїх військ із позицій на північ від Бахмута.

XS
SM
MD
LG