Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь заявляє, що російським нафтопроводом почала надходити чиста нафта


Російську нафту почали транспортувати до Мозирського нафтопереробного заводу на південному сході Білорусі, повідомляє білоруська державна компанія «Білнафтохім»
Російську нафту почали транспортувати до Мозирського нафтопереробного заводу на південному сході Білорусі, повідомляє білоруська державна компанія «Білнафтохім»

Білоруська державна нафтотранспортна компанія «Білнафтохім» заявляє, що постачання нафти нафтопроводом «Дружба» з Росії відновлене після тижневої зупинки, спричиненої забрудненням російської нафти.

Згідно з заявою «Білнафтохіму», російську нафту почали транспортувати до Мозирського нафтопереробного заводу на південному сході Білорусі.

Словацька компанія «Словнафт» повідомила, що, за угодою з російським Міністерством енергетики, вона очікує відновлення постачання чистої російської нафти всередині травня.

За очікуваннями Мінська, постачання нафтопроводом «Дружба» досягне 60%-70% повної потужності до 10 травня, проте для повного відновлення можуть знадобитися місяці.

Читайте також: Для повного відновлення нафтопроводу «Дружба» потрібні місяці – «Білнафтохім»

Білорусь 25 квітня тимчасово припинила експорт бензину і дизельного палива в Україну, Польщу і країни Балтії через неякісну російську нафту. «Білнафтохім» пообіцяв вимагати компенсацію від російської сторони. Попередньо білоруська сторона оцінює збитки в 100 мільйонів доларів. Згодом транзит зупинили також Польща і Україна.

21 квітня російська компанія «Транснефть» визнала наявність джерела забруднення сировини на ділянці нафтопроводу «Дружба» Самара-Унеча. У компанії пообіцяли найближчим часом виправити ситуацію.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що забруднення нафти завдало «серйозних іміджевих втрат» Росії. У забрудненні назвали винною приватну компанію в Самарській області, справу передали до Федеральної служби безпеки.

XS
SM
MD
LG