Доступність посилання

ТОП новини

Бої за Соледар точаться в місті та на його околицях – влада


Українські військові на позиціях на передовій біля Соледару Донецької області, 11 січня 2023 року, ілюстративне фото
Українські військові на позиціях на передовій біля Соледару Донецької області, 11 січня 2023 року, ілюстративне фото

На Донбасі наразі тривають тяжкі бої за Соледар як у самому місті, так і на його околицях, повідомив очільник Донецької ОВА Павло Кириленко в ефірі телемарафону.

«Соледар є підконтрольним українській владі, і наші військові контролюють. Утім, точаться і міські бої, і бої за межами міста, тому що ворог намагається просунутися декількома напрямками. Ворог зазнає величезних втрат, він застилає собі шлях тілами своїх же «вагнерівців» і регулярних Збройних сил РФ», – розповів Кириленко.

За його словами, лінія фронту на цьому напрямку перебуває під обстрілами, загалом ситуація на Донеччині є складною, але контрольованою.

«Військове командування вживає усіх необхідних додаткових заходів для стабілізації ситуації», – додав Кириленко.

Раніше, 10 січня, у британській розвідці заявили, що російські війська протягом останніх чотирьох днів досягли тактичного поступу в Соледарі і, ймовірно, «контролюють його більшу частину».

За даними розвідки, частина боїв точиться за доступ до неробочих соляних шахт, які простягаються на довжину 200 кілометрів під землею в цьому регіоні – обидві сторони побоюються проникнення противника за їхню лінію фронту за допомогою цих шахт.

XS
SM
MD
LG