Доступність посилання

ТОП новини

Британія й Канада засудили рішення Москви про видачу російських паспортів жителям ОРДЛО


Указ, за ​​яким жителі контрольованих підтримуваними Росією бойовиками районів на сході України зможуть у спрощеному порядку отримувати громадянство Росії, Путін підписав 24 квітня
Указ, за ​​яким жителі контрольованих підтримуваними Росією бойовиками районів на сході України зможуть у спрощеному порядку отримувати громадянство Росії, Путін підписав 24 квітня

Велика Британія і Канада назвали неприйнятним рішення Росії надавати жителям окупованої частини Донбасу російське громадянство за спрощеною процедурою.

«Це черговий крок у рамках поведінкової моделі Росії, мета якої – створювати загрози безпеці й суверенітету України, а також підірвати її територіальну цілісність. Російська влада намагається виправдати цей крок, посилаючись на міркування гуманітарного характеру. Але поки що спільноти, яких Росія, згідно з її твердженнями, підтримує, страждають від наслідків конфлікту, розпочатого і підтримуваного Росією і її ставлениками», – заявляє МЗС Британії.

Водночас посольство Канади в Україні заявило, що Канада «засуджує продовження агресії за підтримки Росії в східній Україні й дестабілізуючу пропозицію надавати громадянство жителям Донбасу. Ми стоїмо разом з Україною і підтримуємо її суверенітет і територіальну цілісність».

Читайте також: Абсурдне рішення Путіна (світова преса)

Указ, за яким жителі контрольованих підтримуваними Росією бойовиками районів на сході України зможуть у спрощеному порядку отримувати громадянство Росії, Путін підписав 24 квітня.

Це рішення різко розкритикувала Україна та її західні союзники.

Зокрема, США назвали це рішення Путіна «вкрай провокаційною акцією», яка підриває суверенітет і територіальну цілісність України.

Ввечері 25 квітня на прохання України рішення про спрощення видачі російських паспортів буде обговорювати Рада безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG