Доступність посилання

ТОП новини

Череватий підтвердив, що українські війська відійшли від Соледара – ЗМІ


Українські військові на передових позиціях під Соледаром, січень 2023 року
Українські військові на передових позиціях під Соледаром, січень 2023 року

Українські Сили оборони залишили Соледар, повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в коментарі, зокрема, Суспільному мовленню та BBC.

«Задля збереження життя особового складу Сили оборони відійшли від Соледару і закріпилися на заздалегідь підготовлених рубежах оборони. Оборонці Соледару створили справжній подвиг, незважаючи на перевагу ворога у 3-5 разів, потужно тримали свої позиції. Вони завдали ворогу величезні втрати в особовому складі, які можна порівняти з втратами агресора в двох чеченських війнах», – цитує Череватого BBC.

Як передає Суспільне, речник Східного угруповання вказав на основне виконане захисниками Соледара завдання: «не дали системно прорвати ворогу на Донецькому напрямку фронту і увійти в тил, а потім рухатись на оперативний простір».

Читайте також: У Британії підтвердили загибель зниклих на Донбасі британських волонтерів

«Вибили (ЗСУ – ред.) максимально сил, першочергово живу силу особового складу, виснажили ворога», – сказав він.

За словами Череватого, лінія фронту в Соледарі була вирівняна: ані оточення, ані взяття в полон українських військових не було.

14 січня голова Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив про те, що бої за Соледар точаться в місті та на його околицях. За його словами, лінія фронту на цьому напрямку перебуває під обстрілами, загалом ситуація на Донеччині є складною, але контрольованою.

Розвідка Великої Британії 18 січня повідомила, що до кінця дня 16 січня українські війська «скоріш за все вийшли» з міста Соледар на Донбасі, залишивши його під контролем російських військових і найманців.

XS
SM
MD
LG