Доступність посилання

ТОП новини

У Чорному морі може бути до 28 російських ракет «Калібр» – Гуменюк


Російські війська «накопичили 17 кораблів у Чорному морі, серед яких чотири ракетоносії, один з яких підводний», розповіла Гуменюк
Російські війська «накопичили 17 кораблів у Чорному морі, серед яких чотири ракетоносії, один з яких підводний», розповіла Гуменюк

Дії російських військ можуть свідчити про підготовку до чергового масованого ракетного удару – про це речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк заявила в ефірі національного телемарафону 14 березня.

Коментуючи численні повітряні тривоги протягом доби, Гуменюк сказала, що вони можуть мати на меті «тримати в напрузі населення» в рамках тактики гібридної війни.

За даними речниці, паралельно з підняттям авіації російські війська нарощували присутність у Чорному морі попри потужний шторм.

Читайте також: Четверта масштабна тривога за день. Повітряні сили пояснили, з чим були пов’язані інші (оновлено)

«Наприклад, сьогодні до вечора вже накопичили 17 кораблів у Чорному морі, серед яких чотири ракетоносії, один з яких підводний. Це говорить про те, що цілком ймовірно, що до пуску готові до 28 «Калібрів» з Чорного моря. Тому така тактика, коли спочатку працює авіація, потім доєднуються носії ракет із Чорного моря, може свідчити знову ж таки про підготовку до масованого ракетного удару», – припустила Гуменюк.

Повітряна тривога лунала по всій Україні чотири рази протягом доби 14 березня, у Києві й низці областей – п’ять.

Вранці 14 березня було відомо про вісім російських кораблів, серед них один ракетоносій, у Чорному морі.

XS
SM
MD
LG