Доступність посилання

ТОП новини

Антарктида втратила статус території, вільної від коронавірусу


Чилійська антарктична станція Хенераль-Бернардо-О'Гіґґінс
Чилійська антарктична станція Хенераль-Бернардо-О'Гіґґінс

Антарктида перестала бути континентом, на якому не зареєстровано випадків зараження коронавірусною інфекцією нового типу. Це сталося після того, як щонайменше 36 людей захворіли на чилійській антарктичній станції Хенераль-Бернардо-О'Гіґґінс, передає газета El Mercurio з посиланням на армію країни.

Серед інфікованих – 26 чилійських військових і 10 осіб із цивільного персоналу. Їх евакуювали до міста Пунта-Аренас на півдні Чилі, стверджується, що вони перебувають на самоізоляції і почуваються добре.

Хенераль-Бернардо-О'Гіґґінс – одна з 13 чилійських антарктичних станцій. Вона розташована на північному заході континенту і, з точки зору Чилі, є столицею Антарктичної комуни, адміністративної одиниці Чилійської антарктичної території. Більшість країн світу не визнають суверенітет країни над землями в Антарктиці.

Станом на 22 грудня у світі на COVID-19 захворіли щонайменше 77,5 мільйона людей, свідчать підрахунки університету імені Джонса Гопкінса в Балтіморі, США. Лише 11 держав у світі стверджують, що у них немає і не було жодного випадку зараження цією хворобою.

Десять із них є острівними мікродержавами. Одинадцятою є Туркменистан, де, за свідченнями туркменської служби Радіо Свобода, відзначається масова захворюваність на пневмонію, але влада не визнає її зв’язку з COVID-19.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG