Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у нардепи від округу №179, серед них – ексголова Харківської ОДА


«Комітет виборців України» звинуватив ЦВК у реєстрації «клона» кандидатки в народні депутатки та колишньої голови ХОДА Юлії Світличної (на фото)
«Комітет виборців України» звинуватив ЦВК у реєстрації «клона» кандидатки в народні депутатки та колишньої голови ХОДА Юлії Світличної (на фото)

Центральна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати від округу №179 у Харківській області. За відповідну постанову на засіданні 17 лютого проголосували 15 членів ЦВК, одна утрималася.

«Цією постановою ми завершуємо реєстрацію кандидатів у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №179 на проміжних виборах народного депутата 15 березня. Сумарно у нас зареєстровано 40 кандидатів», – повідомив голова Комісії Олег Діденко.

Діденко також звернув увагу на звинувачення на адресу у нібито реєстрації «клонів». За його словами, подібні закиди лунали через те, що серед кандидатів у народні депутати минулого тижня зареєстрували Яну Свтіличну. Вона має таке ж прізвище, що й зареєстрована сьогодні колишня очільниця Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Читайте також: ЦВК зареєструвала Санченка народним депутатом замість Венедіктової​

Зокрема про реєстрацію «клона» заявив голова громадської організації «Комітет виборців України» Олексій Кошель 13 лютого.

Діденко заявив, що ЦВК «дуже негативно ставиться до застосування будь-яких технологій на виборах», але в цьому випадку він застосування такої технології не вбачає.

«ЦВК перевірила всіх кандидатів і в цьому випадку не мала місця зміна прізвища чи імені, як це часто бувало на попередніх виборах. Йдеться про тезку за прізвищем, до того ж тезку, який був поданий на реєстрацію раніше. Але в цілому ЦВК виступає проти будь-яких технологій і подавала відповідні пропозиції до Виборчого кодексу. Ми закликаємо громадськість і зацікавлені сторони шукати шляхи, які б уможливили у законному порядку припинення будь-яких зловживань на виборах», – сказав він.

13 грудня минулого року Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори народного депутата на окрузі номер 179 в Харківській області на 15 березня 2020 року. Висування кандидатів почалося 16 січня.

На початку грудня Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата, члена фракції «Слуга народу» Олексія Кучера, який в липні переміг на виборах в 179-му окрузі.

За кілька тижнів до цього Кучер став головою Харківської обласної державної адміністрації. До нього з жовтня 2016-го по листопад 2019 року цю посаду обіймала Юлія Світлична.

XS
SM
MD
LG