Доступність посилання

ТОП новини

На мітингу проти мобілізації в Дагестані затримали жінку з України – Кавказ.Реалії


Акція проти мобілізації в Махачкалі, 25 вересня 2022 року
Акція проти мобілізації в Махачкалі, 25 вересня 2022 року

У столиці Дагестану Махачкалі затримали уродженку України Марію Юристовську, повідомила грузинська служба Радіо Свобода Кавказ.Реалії.

За повідомленнями знайомих Юристовської, її утримують у відділі МВС у Радянському районі міста. З нею немає зв’язку, до неї не допускають родичів.

До Дагестану Юристовська приїхала з Луганської області в 2014 році, вона вийшла заміж за махачкалінця, з яким виховує нещодавно народжену дитину. На мітингу проти мобілізації 25 вересня, за словами знайомих українки, вона опинилася випадково. Юристовська є громадянкою Росії, щодо статусу її українського громадянства редакції нічого не відомо.

Читайте також: Після оголошення мобілізації у РФ до Грузії щодня прибуває близько 10-11 тисяч росіян – МВС

Знайомі Юристовської також повідомили, що вони не знають, в чому її звинувачують, але побоюються, що її можуть зробити «організаторкою мітингів» у Махачкалі.

У низці провладних дагестанських телеграм-каналів поширюються фото Юристовської за підписом, що вона нібито організувала акції протесту та отримала за це гроші (є в розпорядженні редакції). Жодних доказів, окрім скріншотів нібито листування невідомих, не наводиться.

Черговий Радянського відділу відмовився надати будь-яку інформацію щодо Юристівської, порадивши звернутися до пресслужби МВС. Телефони останньої відключено, протести відомство також не прокоментувало офіційно.

У Дагестані тривають акції протесту проти мобілізації. Загалом відомо про затримання близько 120 людей в Махачкалі. Акції відбувалися також у Ендіреї, Хасав-Юрті та Дербенті.

XS
SM
MD
LG