Доступність посилання

ТОП новини

Заарештованих кримськотатарських активістів розмістять у СІЗО в Ростовській області Росії – омбудсмен


Напередодні Людмила Денісова вимагала від російської колеги Тетяни Москалькової встановити місце перебування заарештованих кримчан
Напередодні Людмила Денісова вимагала від російської колеги Тетяни Москалькової встановити місце перебування заарештованих кримчан

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що заарештованих кримськотатарських активістів розподілять у 5 СІЗО Ростова-на-Дону і Ростовської області Росії.

«Не просто так до проведення обшуків у мікрорайоні Кам’янка міста Сімферополь було залучено ростовьких ФСБшників. Все завчасно сплановано, в тому числі переміщення. Їх розподілять у п’ять СІЗО Ростовської області. Три слідчі ізолятори розташовані у Ростові, два – у передмісті», – повідомила Денісова у Facebook-у.

Контрольований Росією суд в столиці Криму Сімферополі 29 березня взяв під арешт до 15 травня 23 кримських татар за звинуваченням у належності до забороненої в Росії, а після окупації Криму і на його території, організації «Хізб ут-Тахрір». Цього ж дня заарештованих кримських татар вивезли до Росії.

Крім того, російські силовики напередодні затримали 24-го кримськотатарського активіста, який після масових обшуків в анексованому Криму перебував у розшуку.

США і ЄС засудили арешти кримськотатарських активістів і закликали Росію негайно їх звільнити.

Відтоді, як Росія захопила український півострів Крим у 2014 році, російська влада переслідує кримських татар за ймовірну причетність до руху «Хізб ут-Тахрір». Це глобальна організація, що базується в Лондоні і прагне об’єднати всі мусульманські країни в ісламський «халіфат». В Україні, якій належить окупований Росією Крим, вона є легальною.

XS
SM
MD
LG