Доступність посилання

ТОП новини

Влада Японії дозволила часткову евакуацію пасажирів Diamond Princess


Круїзний лайнер стоїть біля японського узбережжя на карантині
Круїзний лайнер стоїть біля японського узбережжя на карантині

Влада Японії 14 почала часткову евакуацію з лайнера Diamond Princess, який стоїть на карантині біля берегів країни.

Залишити судно дозволили пасажирам у віці 80 років і старше зі слабким здоров’ям, або тим, хто проживав у каютах без вікон.

Сьогодні корабель залишила перша група з 11 людей.

Представник міністерства охорони здоров’я Японії Гаку Хасімото піднявся на борт корабля і оголосив, що тест на вірус мають пройти усі пасажири. Тих, у кого результат буде позитивним, госпіталізують. Пасажири, чий результат тесту буде негативним, зможуть за бажанням зійти з лайнера – місцева влада надасть їм тимчасове житло.

13 лютого стало відомо, що загальна кількість заражених пасажирів на судні наразі складає 218 людей. Також захворів представник карантинної служби, який працював на судні.

4 лютого Diamond Princess помістили на двотижневий карантин через виявлені випадки коронавірусу. Серед хворих – двоє українців, які є членами екіпажу.

За даними МЗС, на борту перебувало 25 громадян України. Загалом там понад 3,5 тисячі людей.

Наразі кількість заражених коронавірусною інфекцією тільки в Китаї наближається до 64 тисяч. За минулу добу в країні було зареєстровано понад п’ять тисяч нових випадків зараження. Від коронавірусної інфекції померли 1380 осіб, майже 7 тисяч одужали.

2019-nCov належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною.

XS
SM
MD
LG