Доступність посилання

ТОП новини

Стрілянина в Дніпрі: майже 50 поліцейських та нацгвардійців здали кров для поранених


Як заявили в Нацгвардії, здати кров прийшли в тому числі співробітники, які перебувають у відпустках (фото ілюстраційне)
Як заявили в Нацгвардії, здати кров прийшли в тому числі співробітники, які перебувають у відпустках (фото ілюстраційне)

У Дніпрі масово здають кров для лікування поранених військових, яких обстріляв нацгвардієць, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

З 12-ї години дня в Дніпропетровській обласній станції переливання крові здали кров майже пів сотні поліцейських і солдатів Нацгвардії. Про це повідомила завідувачка відділу заготівлі крові станції Наталія Гуристримба.

«Усіх, хто сьогодні бажав здати кров, ми прийняли. Кров буде обстежена й передана в лікувальні заклади для лікування постраждалих», – сказала вона.

Читайте також: Нацгвардія повідомила імена загиблих внаслідок стрілянини в Дніпрі

Начальник превентивної діяльності обласного управління Національної поліції Сергій Мороз сказав, що правоохоронці Дніпра не можуть стояти осторонь, тому що постраждали їхні побратими. Як заявили в Нацгвардії, здати кров прийшли в тому числі співробітники, які перебувають у відпустках.

28 січня також очікують на донорів. Планують, що кров в обласній станції переливання крові та в обласній лікарні імені Мечникова здадуть ще понад 50 донорів.

Зараз у двох лікарнях Дніпра – обласній імені Мечникова та 16-ій міській – п’ятеро постраждалих від стрілянини. У двох із них – великі крововтрати: жінка-старший солдат втратила близько 3 літрів крові, ще один військовий, чоловік, – близько 1 літра.

Читайте також: Стало відомо про стан військових, поранених у Дніпрі солдатом-строковиком

Раніше МВС повідомило про затримання нацгвардійця Артемія Рябчука через стрілянину, яка призвела до загибелі кількох військовослужбовців у Дніпрі.

На світанку 27 січня на території Південного машинобудівного заводу «Южмаш» у Дніпрі військовослужбовець Національної гвардії України під час видачі зброї розстріляв караул військовослужбовців НГУ пострілами з автомата Калашникова, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули, а ще п’ятеро отримали поранення. Мотиви стрілка наразі невідомі.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG