Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі 11 разів за добу порушили режим припинення вогню – штаб ООС


Втрат серед українських військових немає, повідомляють у штабі
Втрат серед українських військових немає, повідомляють у штабі

Російські гібридні сили на Донбасі впродовж доби 15 грудня 11 разів порушили умови перемир’я, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» найбільше обстрілів було зафіксовано в передмісті Авдіївки. Тут ворог чотири рази відкривав вогонь в напрямку українських позицій з автоматичних станкових та підствольних гранатометів, а також зі стрілецької зброї. Поблизу Опитного та Водяного, що на Приазов’ї, противник вів вогонь із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» було зафіксовано два порушення припинення вогню неподалік населеного пункту Шуми. На цьому напрямку противник неодноразово використовував як підствольні, так і автоматичні станкові гранатомети, стрілецьку зброю», – ідеться в ранковому зведенні.

Втрат серед українських військових немає, повідомляють у штабі.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілі передмість Горлівки ввечері 15 грудня.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії впродовж минулої доби не повідомляли.

Із 00:01 27 липня на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню».

Як і навіщо скорочують українську армію? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:21:41 0:00

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 липня 2020 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 100 до 13 300 людей.

XS
SM
MD
LG