Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав Дубінського винним у правопорушенні, пов’язаному з корупцією – ДБР


Після набрання рішенням законної сили відомості стосовно нардепа внесуть до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.
Після набрання рішенням законної сили відомості стосовно нардепа внесуть до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Печерський районний суд Києва визнав чинного народного депутата України винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

У бюро нагадують, що 8 листопада минулого року працівники Національного агентства з питань запобігання корупції на підставі матеріалів ДБР вручили народному депутату України протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

За даними слідства, у серпні та жовтні 2023 року народний обранець звернувся до МОЗ України та ДБР з депутатськими зверненнями, у яких порушувались питання, що становлять його приватний інтерес.

«У своїх зверненнях він цікавився розглядом питання щодо видачі йому дозволу на виїзд за кордон, що є предметом кримінальної справи, де депутат виступає фігурантом. Також він намагався тиснути на слідство, вимагаючи ініціювати перевірки керівництва правоохоронних органів, які розслідують кримінальні провадження, в яких депутат є підозрюваним», – зауважують у бюро.

Як зазначають у ДБР, своїми діями фігурант порушив вимоги закону України «Про запобігання корупції» (не вчиняти та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів), за що передбачено адміністративну відповідальність за ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

У бюро також нагадують, що у січні провадження щодо цього нардепа за підозрою у службовому підробленні для виїзду за кордон передали до суду. Правоохоронці не називають прізвища депутата, але з контексту зрозуміло, що йдеться про Олександра Дубінського.

Також про це судове рішення повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції і додає, що суд також зобов’язав депутата сплатити штраф. Постанова суду може бути оскаржена протягом 10 днів з дня винесення і набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

У НАЗК нагадують, що після набрання рішенням законної сили відомості стосовно нардепа внесуть до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Олександру Дубінському оголосили про підозру у двох справах. У листопаді в Службі безпеки України повідомили, що народний депутат Олександр Дубінський отримав підозру – у державній зраді й причетності до злочинної організації. За даними слідства, він мав позивний «Буратіно» і «входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу ЗС Росії (відоме як ГРУ)». У СБУ повідомили, що основне завдання цієї організації – «розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація держави на міжнародній арені».

Згодом суд взяв його під варту, де він перебуває досі.

Дубінський отримав підозру у справі щодо виїзду за кордон на основі неправдивих відомостей. Крім того, українські правоохоронці підозрюють його в організації схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон. Депутат заявляв, що ДБР вручило йому підозру «за критику Єрмака та Зеленського».

Форум

XS
SM
MD
LG