Доступність посилання

ТОП новини

В «Енергоатомі» кажуть, що російські окупанти допускають до роботи на ЗАЕС некомпетентний персонал


В «Енергоатомі» зазначають, що навіть такими діями російські окупанти вчергове наражають світ на небезпеку
В «Енергоатомі» зазначають, що навіть такими діями російські окупанти вчергове наражають світ на небезпеку

Компанія «Енергоатом» заявляє, що російські окупанти допускають до роботи на Запорізькій АЕС некомпетентний персонал.

«Російські окупанти на Запорізькій АЕС довіряють керування найбільшим атомним об’єктом Європи недосвідченим спеціалістам з РФ, які зовсім не мають необхідних знань та навичок…Так, начальником зміни одного з енергоблоків призначено працівника Балаковської АЕС (РФ), який має досвід роботи лише сім місяців. Тоді як ця посада потребує наявності значно більшого досвіду, адже передбачає оперативне управління реактором», – повідомляє компанія в телеграмі.

В «Енергоатомі» зазначають, що навіть такими діями російські окупанти вчергове наражають світ на небезпеку, оскільки через некомпетентність та недосвідченість завезеного російського персоналу загроза безпечній експлуатації Запорізької АЕС лише зростає.

Водночас, як повідомляють у компанії, кваліфікований український персонал ЗАЕС, який роками забезпечував роботу станції, продовжує піддаватися тиску, залякуванням і шантажу з боку російських окупантів.

З огляду на окупацію російськими військами ЗАЕС редакція Радіо Свобода не може підтвердити ці дані з інших джерел.

Раніше українська влада 22 червня заявила про ймовірну підготовку РФ теракту на окупованій Запорізькій АЕС. У Кремлі традиційно заперечили звинувачення і назвали цю заяву «черговою брехнею». Днями у РФ звинуватили Україну у нібито намірі обстріляти ЗАЕС. У Генштабі ЗСУ повідомили про можливу підготовку Росією провокації на території окупованої нею Запорізької АЕС «найближчим часом».

При цьому напередодні в ГУР інформували, що російські окупанти «зменшують присутність» на захопленій Запорізькій атомній електростанції. В українській розвідці уточнили, що російські військові рекомендували евакуюватися персоналу, який підписав контракти з «Росатомом» – вони мають виїхати до 5 липня, «бажаний напрямок евакуації» – територія окупованого Криму.

Російські війська окупували місто Енергодар і розташовану поблизу нього Запорізьку АЕС наприкінці лютого 2022 року.

XS
SM
MD
LG