Доступність посилання

ТОП новини

Інформацію про психічне захворювання зловмисника в Луцьку поширили спеціально – Геращенко


Геращенко пояснив, навіщо поширювали інформацію про психічне здоров'я чоловіка, який тримав заручників
Геращенко пояснив, навіщо поширювали інформацію про психічне здоров'я чоловіка, який тримав заручників

Інформацію про психічні захворювання людини, яка захопила заручників у Луцьку, поширили спеціально, аби вивести його з себе, заявив заступник міністра МВС Антон Геращенко в ефірі Радіо Свобода.

Телеграм-канал Департаменту карного розшуку Національної поліції під час інциденту поширив інформацію, що «терорист перебуває на психіатричному лікуванні».

«Це було зроблено спеціально, щоб вивести з себе. Мої заяви про те, що він не дає води людям, які розтиражували засоби масової інформації, за що я всім вдячний, призвели до того, що терорист читав постійно інтернет. Він побачив повідомлення, що він поводиться як звір, дозволив передати воду і встановив персональний контакт з першим заступником голови Національної поліції Ковалем», – розповів Геращенко.

Щодо психічного здоров’я затриманого – висновок дадуть судові експерти під час судово-медичної експертизи, додав він.

«Я вважаю, що ця людина не є цілком нормальною – нормальні люди не захоплюють заручників», – зазначив Геращенко в ефірі програми «Свобода Live».

Зранку 21 липня поліція повідомила, що в Луцьку на Театральному майдані чоловік захопив автобус із близько 20 заручниками. При собі він нібито має вибухівку та зброю. Згодом з’ясувалося, що заручників 13.

Близько 22:00 силовики затримали чоловіка, який годинами утримував людей в автобусі. За даними МВС, ніхто не постраждав.

Президент Володимир Зеленський виконав одну з вимог чоловіка, який тримав заручників. Він записав коротке відео, в якому російською закликає дивитися фільм «Земляни», та виклав його на своїй сторінці у «Фейсбуці», але невдовзі цей допис було видалено.

XS
SM
MD
LG