Доступність посилання

ТОП новини

САП завершила досудове розслідування у справі стосовно експосадовця Гримчака і його родича


Юрій Гримчак
Юрій Гримчак

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у справі стосовно колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака та брата його дружини Ігоря Овдієнка, підозрюваних у шахрайстві та підбурюванні до надання неправомірної вигоди.

«Протягом 6 місяців до колишнього посадовця було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після чого запобіжний захід було змінено на цілодобовий домашній арешт. На сьогодні детективами НАБУ відкрито підозрюваним та їх адвокатам матеріали справи для ознайомлення. Після чого обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті», – повідомила пресслужба САП.

30 січня Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт ексзаступникові міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрієві Гримчаку, зобов’язавши його носити електронний браслет і здати закордонний паспорт. Перед тим ВАКС змінив запобіжний захід Ігорю Овдієнку також із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Юрія Гримчака і брата його дружини Ігоря Овдієнка затримали 14 серпня 2019 року у справі про вимагання 1,1 мільйона доларів хабарів за нібито сприяння в ухвалені рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Перед затриманням вдома у заступника міністра пройшов обшук. Їм інкримінують злочин, передбачений статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

15 серпня минулого року Юрію Гримчаку та Ігорю Овдієнку оголосили підозру. За версією слідства, «бралися кошти на погодження проєктів будівництва та реконструкції будівель та споруд» і «вирішення цивільного позову у Верховному суді». 22 жовтня минулого року Гримчаку змінили підозру на частину 2 статті 28, частину 3 статті 369-2 (зловживання впливом).

XS
SM
MD
LG