Доступність посилання

ТОП новини

Висока ціна на газ вплине на врожай наступного року – Зеркаль


За словами Олени Зеркаль, в умовах зростання цін багато підприємств припиняють роботу, що, своєю чергою, впливає на хімічну промисловість
За словами Олени Зеркаль, в умовах зростання цін багато підприємств припиняють роботу, що, своєю чергою, впливає на хімічну промисловість

Зріст цін на газ може вплинути не тільки на тарифи житлово-комунальних послуг, а й на аграрний сектор. Про це в Суботньому інтерв’ю Радіо Свобода заявила радниця міністра енергетики Олена Зеркаль.

За її словами, в умовах зростання цін багато підприємств припиняють роботу, що, своєю чергою, впливає на хімічну промисловість.

«Всі ми зараз говоримо про ціни на газ в прив’язці до наших домівок, але ж, знову-таки, якщо подивитися трохи далі, то це буде мати вплив і на врожай наступного року. Тому що для того, щоб починати всі сільськогосподарські роботи, потрібно мати також і добрива. А добрива виробляються з газу. І зараз зупиняються заводи, які виробляють ці добрива, бо воно просто стає золотим», – пояснила Зеркаль.

Читайте також: В українських сховищах більше газу, ніж в європейських – Зеркаль

Водночас, за словами радниці міністра, український уряд розраховує на продовження транзиту та реверс газу з-за кордону: «тобто все це дуже комплексна картинка, де все залежить від наявності всіх елементів у системі».

Як заявив у коментарі американському виданню Bloomberg президент України Володимир Зеленський, Україна запропонувала Росії знижку на транзит природного газу до Європи.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG