Доступність посилання

ТОП новини

«Сьогодні російські окупанти втратили три штурмовики Су-25 і три гелікоптери» – Повітряні сили


Російська сторона ці дані поки не коментувала (фото ілюстративне)
Російська сторона ці дані поки не коментувала (фото ілюстративне)

За дев’ять днів війни українська протиповітряна оборона знищила щонайменше 39 російських літаків та 40 гелікоптерів. Про це повідомляє ввечері 4 березня Командування Повітряних сил Збройних сил України.

«Сьогодні російські окупанти втратили три «грачі» – так називають штурмовики Су-25. Два із них – на Чернігівщині та один – під Волновахою. Крім того, у свій останній політ сьогодні вирушили іще три вертольоти російських окупаційних військ», – йдеться у повідомленні.

У командуванні Повітряних сил ЗСУ додали, що до повномасштабного вторгнення в Україну авіаційне угруповання російської армії, зосереджене довкола українських кордонів, налічувало понад сімсот одиниць авіаційної техніки: 450 літаків, 250 вертольотів.

Російська сторона ці дані поки не коментувала.

У Міністерстві оборони Росії раніше заперечували дані української сторони про збиті російські літаки, розбомблену бронетехніку і заявляли, що не обстрілюють українські міста, попри численні свідчення очевидців, фото- і відеодані. Спочатку там також заперечували загибель російських військових.

Міністерство оборони Росії 2 березня вперше оголосило дані про втрати серед своїх військових, які беруть участь у вторгненні на територію України. У Міноборони РФ визнали загибель 498 російських військових і поранення 1597.

За даними Генштабу Збройних сил України, втрати російських військ станом на ранок 4 березня складають 9166 осіб вбитими і пораненими.

Незалежного підтвердження даних про втрати армії РФ в Україні наразі немає.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG