Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: війська РФ зосереджують зусилля на 4 напрямках, за добу було 20 боєзіткнень


Українські військові ведуть вогонь по позиціях армії РФ із трофейного танка Т-80, який був захоплений під час осінньої наступальної кампанії. Неподалік Бахмуту на Донеччині, 19 червня 2023 року
Українські військові ведуть вогонь по позиціях армії РФ із трофейного танка Т-80, який був захоплений під час осінньої наступальної кампанії. Неподалік Бахмуту на Донеччині, 19 червня 2023 року

Російські війська зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар’їнському напрямках, де протягом доби відбулося 20 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 6 липня.

«На Лиманському напрямку протягом доби, за підтримки авіації, противник робив спроби витіснити наші війська із займаних позицій в районі Білогорівки та Кармазинівки Луганської області, успіху не мав… На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки противника в районах Іванівського та Білої Гори. Ворог завдав авіаційного удару поблизу Іванівського Донецької області. Разом з тим, наші воїни продовжують вести наступальні дії південніше й північніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Поступ ЗСУ під Кліщіївкою: армія Росії боїться штурму Бахмута

На Авдіївському напрямку, кажуть у Генштабі, Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Первомайського Донецької області, а на Мар’їнському напрямку «під вогнем артилерії» українські військові відбили усі атаки загарбників у районі міста Мар’їнка.

Напередодні командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що наступ українських сил відбувається «за планами, які було складено й затверджено».

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що контрнаступ Збройних сил України «просувається неухильно», але буде тривалим і «дуже кривавим».

XS
SM
MD
LG