Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: від початку доби на фронті було 37 бойових зіткнень


Українські військові на Донеччині, травень 2024 року
Українські військові на Донеччині, травень 2024 року

Протягом минулої доби на фронті відбулося 113 бойових зіткнень, а від початку нинішньої – 37, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

«Сили оборони України продовжують зосереджувати основні зусилля в Таврійському, Донецькому і Слобожанському операційних районах з метою зриву планів окупантів щодо просування у Донецькій, Луганській та частині Харківської областей. Українські воїни впевнено утримують позиції і завдяки вмілим діям нищать загарбника, подекуди контратакують», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, на Харківському напрямку 24 травня загарбники тричі намагалися штурмувати позиції українських військ. «Сили оборони відбили атаку в напрямку населеного пункту Липці. Тривають бойові дії в районах Глибокого і Вовчанська. Ситуація контрольована, втрат позицій не допущено», – йдеться в повідомленні.

На Куп’янському напрямку з початку доби відбувалися десять бойових зіткнень, кажуть у командуванні. «Наші захисники успішно відбили одну атаку російських загарбників у напрямку Дружелюбівки. В районах Петропавлівки, Іванівки, Стельмахівки, Невського та Дружелюбівки бої продовжуються. Поблизу Іванівки противник має частковий успіх. Силами оборони вживаються заходи щодо стабілізації обстановки», – йдеться у зведенні.

Крім того, за даними військових, на Лиманському напрямку триває відсіч спробам російських загарбників просунутися в Серебрянському лісі, на Сіверському напрямку українські сили відбивають атаку противника в районі Спірного, на Краматорському напрямку від початку доби українські підрозділи «стали на заваді» атаці в напрямку Кліщіївки, а на Покровському інтенсивність бойових дій 24 травня знизилася, «на цей час противник не здійснював наступальних дій».

Читайте також: Зеленський розповів про спецнараду, на якій обговорювалася протидія російським авіабомбам

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 23 травня зазначив, що на Харківщині сили РФ після «незначних успіхів» під час наступальних дій «повністю зав’язли у вуличних боях за Вовчанськ».

Після засідання Ставки головнокомандувача президент Володимир Зеленський заявив, що намір російських військ – відтягнути Збройні сили України на північ, щоб просунутися на сході. За його словами, ЗСУ знають, як відповідати на ці плани російської армії.

Раніше Сирський повідомляв, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Форум

XS
SM
MD
LG