Доступність посилання

ТОП новини

Голова МВФ привітала ухвалення банківського закону


За повідомленням, Георгієва повідомила, що Рада директорів МВФ затвердить перший транш узгодженої програми stand-by «найближчим часом»
За повідомленням, Георгієва повідомила, що Рада директорів МВФ затвердить перший транш узгодженої програми stand-by «найближчим часом»

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва привітала ухвалення закону про банки. Про це вона сказала в розмові з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Офіс президента 29 травня.

«Крісталіна Георгієва привітала ухвалення закону щодо вдосконалення механізмів регулювання банківської діяльності, зазначивши, що він захищає платників податків в Україні», – йдеться в заяві офісу.

Читайте також: Шмигаль: ми чекаємо транш МВФ орієнтовно наступного тижня​

За повідомленням, Георгієва повідомила, що Рада директорів МВФ затвердить перший транш узгодженої програми stand-by на наступні 18 місяців «найближчим часом».​

«Співрозмовники погодилися, що перехід до програми stand-by значно полегшує виділення фінансової підтримки під час пандемії», – повідомляє пресслужба ОП.

За повідомленням, Зеленський подякував Георгієвій за «стабільне партнерство». Він також вказав на те, що статистика хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 в Україні лишається високою, але водночас зростає кількість тих, хто одужав.

Читайте також: «Зовнішнє управління контролює українські банки», «асоціація з ЄС не вигідна для України»: ключові антизахідні наративи минулого тижня​

21 травня Володимир Зеленський підписав закон про банки, який необхідний для співпраці з Міжнародним валютним фондом.​

Рада ухвалила відповідний закон 13 травня. Документ передбачає, що власники і колишні власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінансової установи з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі. Визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

XS
SM
MD
LG