Доступність посилання

ТОП новини

Колишній спецпрокурор Горбатюк позвався до суду через своє звільнення


Раніше Сергій Горбатюк називав своє звільнення незаконним
Раніше Сергій Горбатюк називав своє звільнення незаконним

Колишній голова Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк звернувся до суду з вимогою скасувати наказ про своє звільнення, повідомляє Окружний адміністративний суд Києва.

Згідно з повідомленням саме до цього суду надійшов позов Горбатюка.

Читайте також: Розслідування справ Майдану може бути зупинене: як цього не допустити​

«Зокрема, позивач (Горбатюк – ред.) просить суд визнати протиправним та скасувати наказ про його звільнення і просить поновити його на посаді начальника управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України або на рівнозначній посаді в органах прокуратури. Окрім цього, Сергій Горбатюк просить ОАСК стягнути з ГПУ на його користь середній заробіток на весь час вимушеного прогулу», – йдеться в заяві суду.

Згідно з повідомленням, зараз суд вирішає питання щодо відкриття провадження за позовом Горбатюка.​

23 жовтня керівник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк у коментарі Радіо Свобода заявив, що генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про його звільнення «у зв’язку з реорганізацією» відомства. Він назвав це рішення незаконним.

Цього місяця в Генпрокуратурі повідомили про намір звільнити 218 прокурорів, які не подали заяви про намір пройти атестацію для роботи в нових органах прокуратури.

Читайте також: ГПУ: головою департаменту із розслідувань справ Майдану призначений Віктор Мисяк​

Управління спеціальних розслідувань зокрема розслідувало злочини проти учасників Євромайдану 2013-2014 року. Ці справи мали передати до Державного бюро розслідувань, але станом на 1 листопада, як повідомило ДБР, відповідний підрозділ ще не був укомплектований.

За даними Генпрокуратури, під час акцій зими 2013-2014 років постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

XS
SM
MD
LG