Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман наполягає на проведенні параду до Дня Незалежності, але «не за рахунок соцвиплат»


Гройсман доручив порахувати бюджет військового параду до Дня Незалежності
Гройсман доручив порахувати бюджет військового параду до Дня Незалежності

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наполягає на необхідності військового параду до Дня Незалежності. Він підтримав рішення президента України Володимира Зеленського передати 300 мільйонів гривень військовим.

«Але разом із тим я вважаю, що ми маємо провести військовий парад на 24 серпня... Але зробити це не за рахунок соціальних виплат, а зробити це за рахунок інших джерел. Я хотів би сьогодні доручити міністру фінансів, міністру оборони ретельно порахувати вартість проведення параду, джерела фінансування. У мене є думки з цього приводу, де ми знайдемо кошти не за рахунок соціальних виплат», – сказав Гройсман під час засідання уряду.

9 липня Зеленський виступив із пропозицією не проводити військовий парад до Дня Незалежності України, а натомість виділити 300 мільйонів гривень на премії українським військовим.

Військові паради з нагоди Дня Незалежності останніми роками проводили в центрі Києва, проте деякі користувачі соцмереж критикували цю ідею, називаючи це недоречним в умовах, коли військова техніка потрібна у зоні бойових дій на сході України.

Минулого року, відповідаючи на питання про доцільність військового параду, міністр оборони Степан Полторак висловив думку, що урочиста хода необхідна і для самих військових, і для суспільства.

XS
SM
MD
LG