Доступність посилання

ТОП новини

Правляча партія Грузії не голосувала за резолюцію ПАРЄ про нелегітимність Путіна


За словами голови делегації «Грузинської мрії» в ПАРЄ Іраклія Чіковані, частина представників партії влади перебуває як спостерігачі в Польщі
За словами голови делегації «Грузинської мрії» в ПАРЄ Іраклія Чіковані, частина представників партії влади перебуває як спостерігачі в Польщі

Резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи про визнання президента Росії Володимира Путіна «нелегітимним», якщо той залишиться при владі після виборів 2024 року в РФ, підтримала лише представниця грузинської опозиційної партії «Громадяни» Кетеван Туразашвілі. Члени правлячої партії «Грузинська мрія» у голосуванні участі не брали, повідомляє проєкт Радіо Свобода «Ехо Кавказу».

За словами голови делегації «Грузинської мрії» в ПАРЄ Іраклія Чіковані, частина представників партії влади перебуває як спостерігачі в Польщі, де 15 жовтня відбудуться парламентські вибори. Він натомість «мав інші справи», які затримали його в Страсбурзі, цитує видання SOVA.

«Я не збираюся узгоджувати пріоритети нашої діяльності з вами, по-перше. По-друге, суспільству я пояснив і сказав, що раніше, у різні роки, ми в різному складі були присутніми на сесіях (ПАРЄ – ред.), тому тут немає жодного підґрунтя. Якщо ми обговорюємо щось із РФ або говоримо про щось, то це відбувається лише з одного завдання – це відновлення нашої територіальної цілісності та становище наших співгромадян на окупованих територіях», – заявив Чиковані журналістам.

Читайте також: Парламент Грузії не засудить плани РФ збудувати базу флоту в окупованій Абхазії

У РФ «є проблеми, пов’язані з повноцінною дією демократії» – так представник партії влади в Грузії відповів на питання, чи є Росія диктатурою.

Це не перший випадок, коли правляча партія не підтримує резолюцію ПАРЄ – у 2022 році вони не приєдналися до заклику визнати Росію терористичною державою.

Парламентська асамблея Ради Європи 13 жовтня одноголосно ухвалила резолюцію із закликом до держав-членів організації «визнати Володимира Путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну та припинити всі контакти з ним, за винятком гуманітарних та з метою досягнення миру».

За документ проголосували 43 депутати ПАРЄ, жодний учасник голосування не проголосував проти і не утримався.

Форум

XS
SM
MD
LG