Доступність посилання

ТОП новини

«Тиждень більш-менш спокійно»: Гуменюк про застосування Росією КАБів на півдні


Наталія Гуменюк додає, що російські літаки не наважуються виходити на пускові рубежі, з яких раніше запускали керовані авіабомби, а знайти нові не можуть
Наталія Гуменюк додає, що російські літаки не наважуються виходити на пускові рубежі, з яких раніше запускали керовані авіабомби, а знайти нові не можуть

Російська тактична авіація не активна на півдні останнім часом, заявила голова Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі проєкту Радіо Свобода «Донбас Реалії».

«Ми останнім часом не фіксуємо активності тактичної ворожої авіації, зокрема, з використанням керованих авіабомб. Вже тиждень більш-менш спокійно для правого і лівого берега в цьому сенсі», – повідомила вона.

Гуменюк додає, що російські літаки не наважуються виходити на пускові рубежі, з яких раніше запускали керовані авіабомби, а знайти нові не можуть.

Читайте також: Росія готова ризикувати авіацією задля просування на Авдіївському напрямку – ISW

«Всюди на них чатує небезпека, вони це відчувають. І на даному етапі не використовують в нашій зоні відповідальності керованих авіабомб. Натомість переорієнтувалися на такі собі точкові ракетні удари за допомогою ракет типу Х-59, Х-31П, якими час від часу проміряють потужність нашої протиповітряної оборони в південних регіонах», – розповіла речниця.

2 березня Повітряні сили України заявили про збиття російського літака Су-34.

На початку березня Міністерство оборони України повідомило, що в лютому Повітряні сили ЗСУ збили 13 російських літаків, це «найкращий» результат українських військових із жовтня 2022 року.

Форум

XS
SM
MD
LG