Доступність посилання

ТОП новини

Індія відмовляється від російської нафти, яку перевозять судна «Совкомфлоту» – Bloomberg


Офіс компанії «Совкомфлот» у Санкт-Петербурзі, Росія
Офіс компанії «Совкомфлот» у Санкт-Петербурзі, Росія

Усі індійські нафтопереробні заводи через санкції США відмовляються приймати російську нафту, яка перевозиться танкерами судноплавної компанії «Совкомфлот». Це додатково ускладнить торгівлю між двома країнами, яка зростала після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, йдеться в матеріалі агентства Bloomberg.

З посиланням на джерела, обізнані з ситуацією, агентство повідомляє, що приймати вантажі з танкерів «Совкомфлоту» припинили і приватні, і державні індійські НПЗ, включно з найбільшою Індійською нафтовою корпорацією. Нафтопереробники ретельно перевіряють права власності на кожне судно, щоб переконатися, що вони не повʼязані з компаніями, які підпадають під санкції, розповіли джерела Bloomberg.

Агентство зазначає, що кілька індійських компаній оперативної відповіді на запит не надали. У «Совкомфлоті» від коментарів відмовилися.

У лютому Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) міністерства фінансів США запровадило санкції проти «Совкомфлоту» та 14 танкерів, у яких у контрольованої державою компанії є частка. Це стало доповненням до ширших заходів, які діють із жовтня щодо суден, які не належать «Совкомфлоту», та дружніх Росії компаній за порушення цінової стелі на російську нафту, встановлену країнами «Групи семи».

Індія після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року стала найбільшим покупцем російської нафти, проте посилення американських санкцій порушило торгівлю і призвело до того, що нафтопереробники почали шукати дорожчу нафту з інших регіонів, включно зі Сполученими Штатами.

За словами співрозмовників Bloomberg, проблеми «Совкомфлоту» означають, що у Росії поменшало танкерів для доставки нафти, а це призводить до скорочення знижок для покупців, щоб компенсувати вищі витрати на фрахт.

Форум

XS
SM
MD
LG