Доступність посилання

ТОП новини

Представник ЄС їде до Ірану, щоб відновити ядерні переговори


Європейський дипломат Енріке Мора
Європейський дипломат Енріке Мора

Європейський дипломат Енріке Мора, який координує міжнародні переговори про відновлення ядерної угоди 2015 року з Іраном, 14 жовтня вирушить до Тегерана.

Мора 13 жовтня повідомив у мережі Twitter, що порушить питання «терміновості» відновлення діалогу з цього приводу у Відні. «Дуже важливо почати переговори з того місця, де ми зупинилися в червні, щоб продовжити дипломатичну роботу», – написав дипломат.

Заступник міністра закордонних справ Ірану Алі Багері Кані, який, як очікується, очолить нову іранську переговорну групу, підтвердив, що зустрінеться з Морою. Поїздка Мори до Тегерана відбувається на тлі зростання тиску з боку країн ЄС, а також США щодо якнайшвидшого відновлення переговорів про відродження ядерної угоди, яка обмежувала ядерну діяльність Ірану в обмін на зняття санкцій.

Переговори у Відні між Іраном та іншими сторонами угоди (Великою Британією, Китаєм, Францією, Німеччиною та Росією) зупинилися після червневих виборів в Ірані, які привели до влади прихильника жорсткої лінії Ебрагіма Раїсі.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG