Доступність посилання

ТОП новини

У Єврокомісії прокоментували відсутність делегації Китаю на саміті на Мальті


Єврокомісія звернула увагу на те, що Китай брав участь у переговорах у Джидді
Єврокомісія звернула увагу на те, що Китай брав участь у переговорах у Джидді

Європейська комісія не наводить причин відсутності китайської делегації на саміті щодо української «формули миру» на Мальті – про це йдеться у відповіді пресслужби Єврокомісії на питання Радіо Свобода.

«Вам варто запитати Китай про причини відмови від участі в цьому раунді переговорів. Відзначимо, що Китай брав участь у переговорах у Джидді», – зазначає представник установи.

Водночас пресслужба повторює очікування Євросоюзу щодо того, що Китай як постійний член Ради Безпеки ООН «використає свій вплив на Росію», щоб припинити її війну проти України.

Читайте також: У Єврокомісії прокоментували саміт щодо української «формули миру» на Мальті

28 жовтня на Мальті відбулася третя зустріч радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики щодо «формули миру» президента України Володимира Зеленського.

За повідомленням пресслужби Офісу президента, в третій зустрічі взяли участь дипломати з 66 країн, а також міжнародних організацій. Зокрема, до саміту долучились делегації країн Азії, Африки й Латинської Америки.

Попередні консультації щодо мирного врегулювання в Україні відбулися на початку серпня в місті Джидда в Саудівській Аравії. У зустрічі брали участь представники понад 40 країн. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав «історичною перемогою» участь спеціального представника уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуея в зустрічі радників лідерів держав і представників МЗС у Джидді.

Форум

XS
SM
MD
LG