Доступність посилання

ТОП новини

Армія оборони Ізраїлю пообіцяла увійти до Сектору Гази


«Ми зайдемо в Сектор Гази. Ми приступимо до виконання оперативного та професійного завдання зі знищення оперативників та інфраструктури ХАМАС», – начальник  штабу Герці Галеві
«Ми зайдемо в Сектор Гази. Ми приступимо до виконання оперативного та професійного завдання зі знищення оперативників та інфраструктури ХАМАС», – начальник  штабу Герці Галеві

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) пообіцяла увійти до Сектору Гази та «розпочати там операцію зі знищення бойовиків «Хамасу», повідомив начальник штабу Герці Галеві, пише CNN.

«Ми зайдемо в Сектор Гази. Ми приступимо до виконання оперативного та професійного завдання зі знищення оперативників та інфраструктури «Хамас», – сказав він.

Галеві заявив, що коли ЦАХАЛ увійде до Гази, вони «зважатимуть на події, які сталися 7 жовтня», коли «Хамас» напав на Ізраїль.

«Усі можливості ЦАХАЛу будуть із вами під час цього маневру. Будьте сміливими, з таким мисленням, будьте дуже рішучими та додавайте своїм солдатам впевненості», – сказав Галеві, звертаючись до Армії оборони.

20 жовтня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант наказав військовослужбовцям Армії оборони «бути напоготові» перед очікуваною наземною операцією в Секторі Гази проти бойовиків «Хамас».

Ізраїль оголосив війну ісламістському угрупованню, визнаному терористичним в ЄС і США, наступного дня після того, як бойовики «Хамасу» 7 жовтня прорвали укріплений кордон Ізраїлю та Гази. Нині Ізраїль готує масштабну наземну операцію в Газі.

Підконтрольне угрупованню «Хамас» міністерство охорони здоров’я Сектора Гази повідомило, що із 7 жовтня кількість загиблих у Газі зросла до 4385, 13 651 – зазнали поранень.

Ізраїльська влада неодноразово заявляла, що не окупуватиме Сектор Гази, але має намір знищити «Хамас» після його нападу на Ізраїль 7 жовтня. Внаслідок атак бойовиків в Ізраїлі загинуло понад 1400 людей, близько 200 все ще перебувають у полоні.

Форум

XS
SM
MD
LG