Доступність посилання

ТОП новини

Британський парламент відновлює роботу. Джонсон повернувся до Лондона з сесії Генасамблеї ООН


Британський парламент відновлює роботу
Британський парламент відновлює роботу

Парламент Великої Британії 25 вересня відновив засідання після того, як Верховний суд визнав незаконним рішення про припинення його роботи.

Прем’єр-міністр Боріс Джонсон у зв’язку з рішенням суду скоротив свій візит до США на сесію Генеральної асамблеї ООН і повернувся в Лондон. Сьогодні він має з’явитися у парламенті.

Як зазначає Reuters, очікується, що опозиція закликатиме Джонсона піти у відставку. Про це напередодні говорив лідер Лейбористської партії Сполученого королівства Джеремі Корбін.

Читайте також: Велика Британія: десятки тисяч людей протестують проти призупинення роботи парламенту​

Верховний суд Великої Британії 24 вересня постановив, що рішення прем’єр-міністра Боріса Джонсона призупинити роботу парламенту на п’ять тижнів було незаконним.

28 серпня королева Великої Британії Єлизавета ІІ схвалила запит прем’єр-міністра Боріса Джонсона щодо призупинення роботи парламенту з 9-12 вересня до 14 жовтня. Це суттєво обмежить час, який законодавці матимуть на обговорення умов для виходу з ЄС.

Читайте також: Макрон – Джонсону: часу на перегляд угоди щодо «Брекзиту» не залишилося

Лідери опозиції назвали рішення Джонсона навмисною спробою завадити парламентарям заблокувати вихід Об’єднаного королівства з європейського блоку без угоду. Глава уряду відкидає звинувачення.

Члени парламенту прагнуть перешкодити Джонсону вивести Великобританію з ЄС без будь-якої згоди. Близько 160 законодавців підписали зобов’язання «зробити все необхідне», щоб не дати Джонсону обійти парламент.

Борис Джонсон неодноразово заявляв, що в будь-якому випадку має намір вивести країну з ЄС до 31 жовтня, навіть без договору.

XS
SM
MD
LG