Доступність посилання

ТОП новини

Комітет Ради підтримав створення ТСК про діяльність телеканалів «групи Медведчука» – депутат


Канали «112 Україна», NewsOne та Zik належать Тарасу Козаку, соратнику Віктора Медведчука
Канали «112 Україна», NewsOne та Zik належать Тарасу Козаку, соратнику Віктора Медведчука

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав створення тимчасової слідчої комісії про діяльність телеканалів так званої «групи Медведчука», повідомила народний депутат із фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк у Facebook.

«Щойно регламентний комітет розглянув та ухвалив проект постанови про тимчасову слідчу комісію щодо розслідування придбання та діяльності телеканалів з так званої «групи Медведчука», яку ми з Олександрою Устиновою (депутат від «Голосу» – ред.) ініціювали», – написала Василевська-Смаглюк.

Канали «112 Україна», NewsOne та Zik належать Тарасу Козаку, соратнику Віктора Медведчука – лідера проросійської організації «Український вибір», голови політради проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя» та кума президента Росії Володимира Путіна. Група журналістів і громадських діячів назвала це «повзучою окупацією українського медіапростору Росією».

26 вересня Нацрада з питань телебачення та мовлення не продовжила цифрову ліцензію телеканалу «112 Україна». Представники телеканалу оскаржили рішення в суді.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення також просить Окружний адміністративний суд Києва анулювати ліцензію телеканалу NewsOne.

XS
SM
MD
LG