Доступність посилання

ТОП новини

У ЗСУ підтвердили «успішні удари» по заводу «Залив» у Керчі


Окупований Крим. Керченський суднобудівний завод «Залив», 29 серпня 2014 року
Окупований Крим. Керченський суднобудівний завод «Залив», 29 серпня 2014 року

У Збройних силах України підтвердили, що 4 листопада пошкодили суднобудівний завод «Залив» в окупованому Криму, в місті Керч.

«Збройні сили України завдали успішних ударів по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу «Залив» у тимчасово окупованому Криму», – йдеться в повідомленні Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

Згодом, командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук подякував пілотам за «успішні удари» по Керчі.

«Сподіваюсь, ще один плавзасіб пішов услід за «Москвою»! А поки чекаємо офіційного підтвердження результатів, вкотре подякую пілотам тактичної авіації Повітряних сил за успішні удари крилатими ракетами по інфраструктурі суднобудівного заводу «Залив» у Керчі», – заявив він.

Командувач ПС додав, що на території заводу стояв один із «найсучасніших» кораблів ЧФ РФ – носій крилатих ракет «Калібр».

«Молодці, немов SCALPелем пройшлись», – наголосив він.

Керченський суднобудівний завод «Залив» це одне з найбільших суднобудівних підприємств у Східній Європі. Із 2020 року завод «Залив» розпочав будівництво авіаносних кораблів для ВМФ Росії.

Згодом Міністерстві оборони Росії підтвердили пошкодження корабля на суднобудівному заводі в Керчі внаслідок ракетного удару ЗСУ.

«Міноборони Росії повідомляє, що ЗСУ 4 листопада завдали удару 15 крилатими ракетами по суднобудівному заводу ім. Бутоми в Керчі. Засобами ППО збито 13 крилатих ракет. Внаслідок попадання крилатої ракети супротивника отримав пошкодження корабель, який перебував на заводі», – кажуть у Міноборони РФ.

4 листопада в районі Керчі в окупованому Криму нібито було чутно звуки прольоту ракет та вибухи, повідомив кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

Крім того, місцеві пабліки з посиланням на очевидців писали про задимлення у районі суднобудівного заводу «Залив» у Керчі.

Підконтрольний Росії голова Севастополя Михайло Развожаєв стверджував, що «російські війська випустили димову завісу в бухті». Водночас, телеграм-канали також писали про «дим у районі Керченського мосту». Офіційного підтвердження цьому не було.

Згодом очільник окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов зазначив, що нібито «в районі суднобудівного заводу в Керчі спрацювала ППО».

В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. У жовтні 2022 року на Керченському мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на мості 17 липня 2023 року. На півострові діє підвищений (жовтий) рівень «терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя зачинений.

Форум

XS
SM
MD
LG