Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: 60% Києва все ще залишаються без електрики


Віталій Кличко закликав жителів Києва зробити про всяк випадок необхідний запас технічної та питної води, їжі, підготувати теплий одяг
Віталій Кличко закликав жителів Києва зробити про всяк випадок необхідний запас технічної та питної води, їжі, підготувати теплий одяг

60% Києва все ще залишаються без електропостачання, повідомив мер Віталій Кличко.

«60% столиці поки без електрики. Енергетики зараз працюють у критичних умовах. Поступово відновлюють систему. Насамперед електроенергію подають об'єктам критичної інфраструктури – водоканалу, лікарням, громадському транспорту. Ми вже запустили наземний електротранспорт. Також скоротили інтервали між поїздами метрополітену. Тому що розуміємо – це наймасовіший транспорт для пересування містом», – сказав Кличко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, водопостачання відновлено в усіх районах міста, проте у деяких споживачів може бути понижений тиск в системі.

Віталій Кличко закликав жителів Києва зробити про всяк випадок необхідний запас технічної та питної води, їжі, підготувати теплий одяг.

«Ми розуміємо, що такі ракетні атаки будуть повторюватися. І маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій», – зазначив він.

Читайте також: Відновлення електропостачання: ідеться про години, а не про дні – гендиректор Yasno

Росія завдала чергового масованого ракетного удару 23 листопада по Києву та інших українських населених пунктах. Як повідомили в Генштабі ЗСУ, російських ударів зазнали житлові будинки, ТЕЦ та підстанції у Києві, Київській, Вінницькій, Львівській та Запорізькій областях. Через удари зникло електро- і водопостачання.

Президент України Володимир Зеленський ініціював екстрене засідання Ради безпеки ООН щодо останніх ракетних ударів РФ, на якому запропонував ухвалити резолюцію про «енергетичний терор» РФ та та забрати у неї право вето.

XS
SM
MD
LG