Доступність посилання

ТОП новини

КМДА радить роботодавцям перевести працівників на дистанційний режим роботи


Якщо це неможливо, радять провітрювати приміщення якомога частіше, слідкувати за дотриманням маскового режиму і соціальної дистанції
Якщо це неможливо, радять провітрювати приміщення якомога частіше, слідкувати за дотриманням маскового режиму і соціальної дистанції

Київська міська державна адміністрація радить роботодавцям за можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи, заявила 21 січня заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

За її словами, на сьогодні у столиці, як і в усій Україні, фіксується стрімке збільшення захворюваності на COVID-19, що змушує місто «максимально посилити контроль» за дотриманням карантинних обмежень.

«Ми бачимо, що в Україні вже почалася нова хвиля пандемії коронавірусу, адже кількість нових випадків захворюваності на COVID-19 стрімко зростає. І Київ не стане винятком. Тож ми маємо бути напоготові і максимально запобігти розповсюдженню вірусу серед мешканців міста», – зауважила вона.

За словами Старостенко, оскільки новий штам коронавірусу «омікрон» дуже контагіозний, особливо в закритих приміщеннях, то знизити ризик інфікування можна, лише дотримуючись основних санітарних правил: маскового режиму, дистанції і гігієни рук.

«Крім того, місто радить роботодавцям за можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи. У разі, якщо це неможливо, необхідно провітрювати приміщення якомога частіше, слідкувати за дотриманням маскового режиму і соціальної дистанції. А в разі появи перших симптомів застуди – залишатися вдома. Усі ці заходи можуть значно знизити швидкість розповсюдження вірусу серед населення столиці», – заявила заступниця голови КМДА.

У КМДА повдомили, що станом на 21 січня у лікарнях Києва перебувають 743 пацієнти (в тому числі 38 дітей) із підтвердженим діагнозом COVID-19 та 45 (у тому числі 13 дітей) – із підозрою на захворювання. Загалом у тяжкому стані – 452 пацієнти. На ліжках інтенсивної реанімації перебувають 125 хворих. Кисневої підтримки потребують 578 хворих.

Напередодні міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що в Україні розпочався черговий спалах захворюваності на коронавірусну інфекцію з епіцентром на заході країни.

За даними МОЗ, в Україні за добу 20 січня виявили 20 156 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, зокрема, захворіли 2464 дитини і 429 медпрацівників.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG