Доступність посилання

ТОП новини

Завітневич каже, що завтра фінальна таблиця законопроєкту про мобілізацію буде в залі Ради, про виключення не згадав


Водночас Олександр Завітневич написав, що під час війни депутатський корпус повинен брати на себе відповідальність за «непопулярні та важкі рішення».
Водночас Олександр Завітневич написав, що під час війни депутатський корпус повинен брати на себе відповідальність за «непопулярні та важкі рішення».

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив своє засідання, депутати проголосували висновок комітету щодо законопроєкту про мобілізацію до другого читання у сесійній залі, повідомив голова комітету Олександр Завітневич.

«Завтра фінальна таблиця законопроєкту (про мобілізацію – ред.) буде в залі парламенту. Сподіваюся, що члени Комітету – представники різних політичних сил, донесуть своїм колегам по фракціям та групам, аргументи на користь схвалених та підтриманих Комітетом положень, а також причини відхилення запропонованих депутатських правок», – написав він у фейсбуці.

У своєму дописі він не згадав про виключення положення щодо демобілізації і ротації військовослужбовців із урядового законопроєкту, як про це повідомило джерело Радіо Свобода.

Водночас Завітневич написав, що під час війни депутатський корпус повинен брати на себе відповідальність за «непопулярні та важкі рішення».


Відповідно до регламенту Верховної Ради, законопроєкт, підготовлений до другого читання, подається у вигляді порівняльної таблиці, яка має містити текст законопроєкту, схваленого за основу, усі внесені та не відкликані пропозиції, а також висновок головного комітету щодо них.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони на своєму засіданні 9 квітня виключив положення щодо демобілізації і ротації військовослужбовців із урядового законопроєкту про мобілізацію, який готується до другого читання. Про це Радіо Свобода повідомило джерело в комітеті, схожу інформацію подає видання «Українська правда».

В оприлюднених документах йдеться, що ініціаторами таких змін стали головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров. Однак публічно вони цього ще не підтверджували.

Читайте також: «Пів мільйона нам не потрібно»: Зеленський про мобілізацію

Верховна Рада 7 лютого ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію. Документ передбачав положення про умови демобілізації військовослужбовців. Депутати парламенту подали до другого читання документа понад чотири тисячі правок.

В Україні від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення Росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію. Відтоді Верховна Рада регулярно продовжує строки дії воєнного стану і мобілізації.

Форум

XS
SM
MD
LG