Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську триває «конструктивна робота» над звільненням утримуваних осіб – Оліфер


Акція на підтримку утримуваних у Росії українців, 11 грудня 2018 року, Київ
Акція на підтримку утримуваних у Росії українців, 11 грудня 2018 року, Київ

На засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську «триває конструктивна робота щодо взаємного звільнення утримуваних осіб», повідомила речниця колишнього президента, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Вона написала про це 21 серпня у фейсбуці за підсумками засідання контактної групи в Мінську.

Подробиць щодо обміну вона не навела.

Раніше заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-України» заявила, що після зустрічі президента Франції Емманюеля Макрона і президента Росії Володимира Путіна від Кремля очікують звільнення українських політв’язнів.

«Ці питання обговорювалися, і від Путіна очікують подальших кроків», – сказала Зеркаль.

  • 19 серпня Макрон прийняв Путіна у Франції. Після переговорів президенти заявили про необхідність нової зустрічі у «нормандському форматі» вже найближчим часом. Він створений для вирішення збройного конфлікту на Донбасі. До «нормандської четвірки» входять Україна, Франція, Німеччина та Росія.
  • 20 серпня російська журналістка і громадська активістка Вікторія Івлєва повідомила, що адміністрація московського слідчого ізолятора «Лефортово» прийняла передачі для п’ятьох утримуваних Росією українців – Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба та Миколи Карпюка.
  • 21 серпня Івлєва розповіла, що адміністрація «Лефортово» прийняла передачі для трьох інших українців, утримуваних російською владою – Романа Сущенка, Олексія Сизоновича і Євгена Панова.
  • До цього українці перебували в місцях позбавлення волі інших російських регіонах.
  • За даними Міністерства закордонних справ, Росія незаконно утримує понад 70 українців. До цього числа не входять 24 українські моряки, захоплені Росією біля Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.
XS
SM
MD
LG