Доступність посилання

ТОП новини

COVID-19: перша жертва коронавірусу в Словенії, хвороба поширюється в регіоні


На фото: патруль для перевірки на можливе захворювання на кордоні Словенії з Італією, що уражена коронавірусом найбільше в Європі
На фото: патруль для перевірки на можливе захворювання на кордоні Словенії з Італією, що уражена коронавірусом найбільше в Європі

У Словенії померла людина від коронавірусної інфекції – йдеться про першу жертву в країнах колишньої Югославії. Згідно з офіційними джерелами, помер чоловік, який перебував у приміщенні для осіб похилого віку. У Словенії загалом зафіксували 181 особу, захворілу на COVID-19, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У сусідній Хорватії зафіксували 38 хворих. Одночасно зареєстровано перші два випадки видужання від вірусу. Лікування тривало два тижні. В Хорватії від понеділка будуть закриті всі навчальні заклади. Прем’єр-міністр Андрей Пленкович заявив, що одночасно триває боротьба проти вірусу, проти паніки і проти економічних наслідків епідемії. За офіційними джерелами, захворіли лише особи, що прибули з-за кордону, і ті, з якими вони зустрічалися.

У Сербії також зростає кількість хворих. Станом на вечір 14 березня зафіксовано 46 випадків коронавірусу. Уряд ухвалив рішення про заборону в’їзду до країни громадян Франції, Словенії, Німеччини, Іспанії, Греції й Швейцарії. Раніше цього тижня заборонили в’їзд громадянам Італії, Ірану, Південної Кореї й окремих регіонів Китаю. Для всіх закордонних громадян закритий кордон із Румунією. Громадян Сербії пропускають через всі кордони й рекомендують їм двотижневу самоізоляцію. Сербський уряд припинив експорт продовольчих товарів на термін у 30 днів. Президент Александар Вучич заявив, що країна має запаси продовольчих товарів на один рік, і рекомендував не накопичувати запаси харчів.

У Боснії і Герцеговині зафіксували 21 випадок коронавірусу, в Північній Македонії 13, у Косові 3.

Чорногорія – єдина країна в регіоні, в якій досі не реєстрували хворих на COVID-19. Але навчальні заклади в цій країні про всяк випадок закриті до кінця березня.

ВООЗ 11 березня оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме наразі три тижні – до 3 квітня. В Україні на цей час лабораторно підтверджені три випадки коронавірусного захворювання, з них одна хвора померла.

Захворювання COVID-19, що було вперше виявлене наприкінці 2019 року, спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG