Доступність посилання

ТОП новини

У світі порахували, скільки людей інфіковані новим коронавірусом


Кілька установ у світі оприлюднили свої підрахунки того, скільки людей на Земній кулі інфіковані новим коронавірусом.

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила 14 березня, що загальна кількість хворих на викликане цим коронавірусом захворювання в усьому світі становила на цей день 142 тисячі 649 осіб у 135 країнах, територіях чи регіонах. За цими даними, померлих на той день було 5 тисяч 393 людини.

Але Центр досліджень коронавірусу Інституту Джонза Гопкінза у США, який поєднує цифри ВООЗ і дані з місцевих засобів інформації в усьому світі, назвав на 14 березня більші числа: 153 тисячі 585 інфікованих і 5 тисяч 789 померлих.

Агентство «Асошієйтед прес» також повідомило, що його підрахунки загального числа хворих перевищили 150 тисяч осіб.

ВООЗ 11 березня оголосила пандемію через спалах коронавірусної інфекції.

12 березня в Україні почався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме наразі три тижні – до 3 квітня. В Україні на цей час лабораторно підтверджені три випадки коронавірусного захворювання, з них одна хвора померла.

Захворювання COVID-19, що було вперше виявлене наприкінці 2019 року, спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG