Доступність посилання

ТОП новини

Російському активісту Котову можуть пом’якшити покарання


Костянтин Котов раніше допомагав захопленим українським морякам і вимагав обміну між Росією та Україною
Костянтин Котов раніше допомагав захопленим українським морякам і вимагав обміну між Росією та Україною

Російському активісту Костянтину Котову, якого у вересні 2019 року засудили до чотирьох років колонії за порушення правил проведення масових акцій, на прохання прокуратури можуть пом’якшити покарання – 1 рік колонії замість 4 років. Як передає телеканал «Настоящее время», скаргу на вирок активістові розглядають в понеділок у Другому касаційному суді Москви.

До прохання прокуратури приєдналися також представники уповноваженого з прав людини в Росії.

Захист наполягає на повному скасуванні вироку, називаючи його незаконним.

Наприкінці січня Конституційний суд Росії постановив переглянути вирок активісту Костянтину Котову. Перед цим резидент Росії Володимир Путін доручив Генпрокуратурі перевірити законність вироку активісту Костянтину Котову.

Костянтин Котов – 34-річний московський опозиційний активіст, який виходив з одиничними пікетами проти політичних репресій і поліцейського свавілля. Він також допомагав захопленим російськими силовиками українським морякам і вимагав обміну утримуваними особами між Росією й Україною.

З березня до серпня минулого року активіста неодноразово затримувала російська поліція. Востаннє його затримали 10 серпня в центрі Москви під час акції на підтримку опозиційних кандидатів у депутати Московської міської думи. За версією звинувачення, підсудний брав участь у ній, тримаючи в руках плакат, скандуючи гасла і роздаючи інтерв’ю. Радіо Свобода публікувало кадри, на яких видно, що в цей день Котов тільки встиг вийти з метро, як відразу ж був схоплений поліцією. Суд не став розглядати відео затримання Котова і не долучив його до справи.

5 вересня 2019 року Костянтин Котов був засуджений на чотири роки позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG