Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі підтвердили зустріч Путіна з Пригожиним після заколоту


За словами Дмитра Пєскова, така зустріч відбулася через п'ять днів після заколоту ПВК «Вагнер»
За словами Дмитра Пєскова, така зустріч відбулася через п'ять днів після заколоту ПВК «Вагнер»

У Кремлі підтвердили, що очільник приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним у Кремлі після заколоту 23-24 червня.

За словами речника Путіна Дмитра Пєскова, 29 червня Путін провів нараду з військовими, Пригожин також був присутній.

«Дійсно, президент мав таку зустріч. Він запросив на неї 35 осіб, усіх командирів підрозділів і керівництво компанії, включно з самим Пригожиним. Ця зустріч відбулася в Кремлі 29 червня, тривала вона майже три години. Подробиці її невідомі», – сказав Пєсков.

Раніше французька газета Libеration із посиланням на джерела повідомила, що засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин після заколоту зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним. За даними видання, така зустріч відбулася 1 липня.

Читайте також: Путін опинився у незручному становищі через рішення не карати ПВК «Вагнер» за заколот – ISW

Після заколоту групи «Вагнер» 23–24 червня пункти набору найманців у Росії почали закриватися. З вулиць російських міст почали демонтувати білборди з оголошеннями про найм до компанії.

Читайте також: Після спроби заколоту «Вагнер» більше не братиме участі у війні проти України – Буданов

Військова компанія «Вагнер» Євгена Пригожина здійснила спробу збройного заколоту в Росії 24 червня через нібито намір Кремля розпустити угруповання. Зрештою Пригожин заявив про відмову від руху на Москву та заявив, що його підлеглі «йдуть у зворотному напрямку до польових таборів».

Після цього російські медіа повідомили, що кримінальну справу проти засновника «Вагнера» через збройний заколот у Росії закрили. Президент РФ Володимир Путін 26 червня заявив, що учасники угруповання мають вибір: підписати контракт зі збройними силами Росії, залишити службу чи «піти в Білорусь», куди, за повідомленнями, вирушив Пригожин.

Сам Пригожин у першому коментарі після припинення «походу на Москву» заявив, що його метою була демонстрація протесту проти ліквідації компанії «Вагнер», а не повалення влади в Росії.

XS
SM
MD
LG