Доступність посилання

ТОП новини

Телеграм-канали ПВК «Вагнер» заявляють про тимчасову зупинку набору найманців


Після заколоту ПВК 23-24 червня пункти набору найманців у Росії почали закриватися. З вулиць російських міст почали демонтувати білборди з оголошеннями про найм до компанії
Після заколоту ПВК 23-24 червня пункти набору найманців у Росії почали закриватися. З вулиць російських міст почали демонтувати білборди з оголошеннями про найм до компанії

Телеграм-канали, пов’язані з приватною військовою компанією «Вагнер», 2 липня опублікували повідомлення про зупинку набору найманців протягом місяця.

У повідомленнях йдеться, що причиною зупинкою стала нібито «тимчасова неучасть» у війні з Україною та переїзд компанії до Білорусі.

Після заколоту ПВК 23-24 червня пункти набору найманців у Росії почали закриватися. З вулиць російських міст почали демонтувати білборди з оголошеннями про найм до компанії.

Фактичний очільник Білорусі Олександр Лукашенко запропонував найманцям перебратися до цієї країни. За даними журналістів-розслідувачів, табір вагнерівців будується у Могилівській області, приблизно за 200 кілометрів від кордону з Україною.

Читайте також: Російський пропагандист каже, що ПВК «Вагнер» отримала майже 10 мільярдів доларів від російської влади

Водночас вже після заколоту компанія BBC повідомляла, що ПВК «Вагнер» продовжує набирати людей для відправки на війну з Україною.

ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина здійснила спробу збройного заколоту в Росії 24 червня через нібито намір Кремля розпустити угруповання. Зрештою Пригожин заявив про відмову від руху на Москву та заявив, що його підлеглі «йдуть у зворотному напрямку до польових таборів».

Після цього російські медіа повідомили, що кримінальну справу проти засновника «Вагнера» через збройний заколот у Росії закрили. Президент РФ Володимир Путін 26 червня заявив, що учасники угруповання мають вибір: підписати контракт зі збройними силами Росії, залишити службу чи «піти в Білорусь», куди, за повідомленнями, вирушив Пригожин.

Сам Пригожин у першому коментарі після припинення «походу на Москву» заявив, що його метою була демонстрація протесту проти ліквідації ПВК «Вагнер», а не повалення влади в Росії.

XS
SM
MD
LG