Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба: кількість компаній-учасниць Альянсу оборонних індустрій зросла до 59


За словами Дмитра Кулеби, вичерпання запасів може бути не остаточним
За словами Дмитра Кулеби, вичерпання запасів може бути не остаточним

На Форумі оборонних індустрій, який пройшов в Україні у вересні, був створений Альянс оборонних індустрій для виробництва зброї – про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 16 жовтня.

Про це він розповів у відповідь на питання про ймовірне вичерпання запасів боєприпасів у партнерів України. За словами Кулеби, Київ ще торів почав працювати на збільшенням виробництва зброї в країнах НАТО.

«Там (на Форумі оборонних індустрій – ред.) був започаткований Альянс оборонних компаній, які будуть спільно з Україною виробляти зброю. Наразі вже 59 компаній із 23 країн світу є учасниками цього Альянсу. Це конкретні зобов’язання разом створювати необхідну зброю. Тому ми цей ризик досягнення дна складів передбачили, ми з ним почали ще рік тому працювати, і цей ризик зараз мінімізований», – сказав голова міністерства.

Читайте також: Форум оборонних індустрій. Що виробники зброї кажуть про спільне виробництво з Україною?

Водночас, за словами Кулеби, вичерпання запасів може бути не остаточним:

«З іншого боку, мій досвід показує, що яким би порожнім не був склад, у гарного генерала завжди є подвійне дно. Тобто під дном в нього ще лежить запас снарядів, і ми знаємо, як це дно відкривати, щоб ввезти в Україну необхідну зброю».

Форум оборонних індустрій у Києві відбувся 29 вересня. Президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій і заснування спеціального Оборонного фонду. Раніше було відомо про 38 компаній, які долучилися до Альянсу.

Форум

XS
SM
MD
LG