Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба і Єрмак прибули до Вашингтона для підготовки візиту Зеленського


Дмитро Кулеба вказав на те, що Зеленський стане другим після канцлерки Німеччини Анґели Меркель лідером європейської країни, який відвідає США на запрошення президента Байдена
Дмитро Кулеба вказав на те, що Зеленський стане другим після канцлерки Німеччини Анґели Меркель лідером європейської країни, який відвідає США на запрошення президента Байдена

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і голова Офісу президента Андрій Єрмак прибули до Вашингтона для свого підготовчого візиту. Про це Кулеба повідомив у своєму фейсбуці 4 серпня.

«Сьогодні ми з Андрієм Єрмаком у Вашингтоні для підготовки першого офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона на запрошення президента США Джозефа Байдена, який відбудеться вже 30 серпня. Зустрінемося тут з ключовими людьми: радником президента США з нацбезпеки Джейкобом Салліваном, держсекретарем Ентоні Блінкеном, сенаторами та американськими аналітиками», – повідомив голова МЗС.

Кулеба вказав на те, що Зеленський стане другим після канцлерки Німеччини Анґели Меркель лідером європейської країни, який відвідає США на запрошення президента Байдена.

Читайте також: В ОП повідомили про три угоди, які планують підписати зі США під час візиту Зеленського

«У президентів є низка великих тем. Але якими б вони не були, не буде жодних «підвищених тонів» або якогось шантажу. Буде розмова союзників, які спільно працюють над вирішенням складних проблем безпеки і процвітання України, Європи та євроатлантичного простору. Важливо, що Президент поїде до Сполучених Штатів у сильній позиції, одразу після наймасштабнішої в історії України міжнародної події: установчого саміту Кримської платформи», – додав міністр.

Читайте також: У МЗС України підтвердили, що США на «Кримській платформі» представить Буттіджедж

Дмитро Кулеба 28 липня повідомив, що його та Єрмака візит до Вашингтона має на меті забезпечити результативність поїздки Володимира Зеленського.

Візит президента України до США очікується 30 серпня.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG